Ode til en vaskeklut. Hymne til en tiger

odetilenvaskeklut_omslag

Norske tekstilkunstneres 40 års jubileumsbok: Ode til en vaskeklut. Hymne til en tiger. Norske tekstilkunstnere 1977 – 2017.

Det er i år 40 år siden fagorganisasjonen Norske tekstilkunstnere (NTK) ble stiftet. Dette markeres med en jubileumsutstilling i samarbeid med Kunstnerforbundet og en jubileumsbok «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger. Norske Tekstilkunstnere 1977 – 2017». Tittelen er hentet fra et verk/performance av billedkunstner Gunvor Nervold Antonsen.

Jubileumsboka setter fokus på tekstilens nære historie i Norge, gjør nedslag i NTKs fagpolitiske kamp og tekstilkunstens utvikling og undersøker hvilken plass tekstil som metode, materiale og tradisjon har på kunstscenen i dag. Gjennom intervjuer, prosadikt, korte og lengre essay gir boka plass til mange stemmer og ulike generasjoner kunstnere og skribenter.

Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger er rikt illustrert med bilder bilder av verk av kunstnere i utstillingen og verk som utdyper artiklene, faksimiler fra aviser og dokumenter, samt bilder av kunst i offentlig rom.

Redaksjonsgruppe: Ingvill Henmo, Lise Bjørne Linnert og Sidsel Palmstrøm
Billedredaktører: Lise Bjørne Linnert og Sidsel Palmstrøm
Design: Ulf Verner Carlsson
Skrifttegning av Gunvor Nervold Antonsen.
Plakatomslag: Detaljer fra verk av Sissel Blystad (Fest, 2011) og Kari Dyrdal (Grått vann, 2015).

Teksten Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger er skrevet av Gunvor Nervold Antonsen.

Format: Heftet med smussomslag
Størrelse: 270x190mm (stående format)
Omfang: 192 sider

Ilustrasjoner: 99 sider med foto som fyller hele siden, i tillegg noen mindre bilder inni de lengre tekstene og scannede faksimiler og avisartikler.

Trykk: Göteborgstryckeriet
Trykkeår: 2017

Publikasjonen er støttet av Norsk kulturråd, Bildende Kunstneres Hjelpefond og Fritt ord.

ISBN: 978-82-997574-4-7
Pris: Kr 340, –

Kan kjøpes i Kunstnerforbundet og bestilles via alle bokhandlere.