VELKOMMEN TIL LANSERING & SALONGFEST

by Karen Hagen

I anledning 60-årsjubileet til «Alice B. Toklas kokebok» har Grapefrukt forlag invitert en ny generasjon av unge illustratører til å la seg inspirere av  kokeboken med sine samtidsøyne. De har bragt en helt ny visuell tilnærming til «Alice B. Toklas kokebok». Denne spesielle begrensede jubileumsutgaven, 100 signerte og nummererte, inneholder 20 nye illustrasjoner med en introduksjon om mat av kunstneren og forfatteren Tommy Olsson, og et forord av San Fransisco baserte Stein-Toklas samleren Hans Gallas.

LANSERING på TRONSMO BOKHANDEL TORSDAG 12. JUNI kl. 17-19
Bli med å feire lanseringen av Alice B. Toklas jubileums limited-editon kunstkonvolutt med splitter nye illustrasjoner. Møt illustratørene, hør Fredrik Wandrup snakke om Gertrude Stein/Alice B Toklas og salonger, hør Tommy Olssen si noe om mat, smak én av Gazpach’ene til Alice og nyt å være i en av verdens beste bokhandlere, som Allen Ginsburg så riktig sa det!

Tronsmo

SALONGFEST på KUNSTNERNES HUS LØRDAG 14. JUNI
Kom å spis som de store kunstnerne gjorde – kjøkkensjef Ole Thorsvik har komponert en super meny fra «Alice B Toklas kokebok». Høre Mashti aka Mads Nordheim som kommer direkte fra København og spiller electronica – rett overfor sitt gamle barndomshjem Grotten hvor hans far Arne Nordheim bodde. Møte Lillian Reif, redaktør i magasinet  KUNST. Følg unge talentfulle illustratører mens de gyver løs med live illustrasjon, få en konsert med Kjell Bjørgeengen, se Stein/Toklas memorabilia til San Fransisco baserte Hans Gallas mens du nyter sommerdrikke og utsikten til Slottsparken!

Gertrude Stein og Alice Babette Toklas, arrangerte én av de mest betydningfulle salonger i Paris. Deres hjem var møtested for store navn innen kunst og litteratur, veggene var dekket med tidlige verker av Henri Matisse, Pablo Picasso, Georges Braque. Gertrude Stein’s teft og talent hadde stor påvirkning på mange av tidens kunstnere. Alice B. Toklas sørget for bordets gleder. I år er det 60 års jubileum for «Alice B: Toklas kokebok».

‘Alice B. Toklas kokebok» har med sine med sine erindringer, reiseskildringer og oppskrifter blitt en klassiker og en kultboka, og er én av tidenes bestselgende kokebøker.Den har aldri vært ute av print siden den først ble trykt i 1954. Aller mest kjent er selvsagt fru Toklas Hasshich Fudge.Om oppskriften skriver Alice: «Eufori og strålende latterkuler, ekstatiske drømmerier og personlighetsutvidelser på flere samtidige plan kan man rolig vente seg.» Og Peter Seller’s kom med hippie filmen «I love you Alice B. Toklas». Den norske utgaven fikk pris for beste oversatte kokebok i 2012 av Gourmand International.

Kunstnernes Hus Bar